WÜSTHOF Sada nožů s hnědým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

WÜSTHOF Sada nožů s hnědým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

Cena: 17199.00 CK

Sada nožů 13dílná Classic obsahuje:

  • 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 8 cm, č. výr.: WU4000
  • 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 10 cm, č. výr.: WU406610
  • 1x vykosťovací nůž Classic, čepel 14 cm, č. výr.: WU4602
  • 1x univerzální nůž se zoubkovaným ostřím Classic, čepel 14 cm, č. výr.: WU4110
  • 1x sekáček na maso Classic, čepel 16 cm, č. výr.: 468016
  • 1x nůž Santoku Classic, čepel 17 cm, č. výr.: WU4183
  • 1x nůž na maso Classic, čepel 23 cm, č. výr.: WU452223
  • 1x kuchařský nůž Classic, čepel 20 cm, č. výr.: WU458220
  • 1x nůž na chléb Classic, čepel 23 cm, č. výr.: WU415223
  • 1x vidlička na maso Classic, délka hrotů 16 cm, č. výr.: WU441016
  • 1x ocílka Classic, délka ocílky 23 cm, č. výr.: WU446523
  • 1x kuchyňské nůžky, černé, délka 21 cm, č. výr.: WU5558
  • 1x blok na nože z jasanového dřeva, č. výr.: WU7247

  • Série Classic

  • Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu
  • Perfektně vyvážené, s unikátní ergonomií
  • Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni
  • Černá rukojeť ze speciálního syntetického materiálu
  • Klasický vzhled se třemi nýty, dobře padne do ruky
  • Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15
  • Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
  • Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice
  • Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem
  • Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří
  • Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem
  • Standardní tvar záštity pro bezpečný úchop
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Bezproblémové hygienické uchycení střenek
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Široký sortiment, jenž vznikl ve spolupráci s profesionálními kuchaři
  • Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let
  • Série obdržela v USA významnou pečeť kvality a hygieny NSF
  • Série nožů Classic perfektně prezentuje nožířské umění značky WÜSTHOF. Je nejoblíbenější řadou z nabídky značky WÜSTHOF, a to nejen pro vysoký komfort použití. Jde o klasické nože s nýtovanou rukojetí, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15. Díky použití vysoce kvalitních materiálů a preciznímu broušení se pyšní vysokou a dlouhotrvající ostrostí. Vysoce funkční nože Classic jsou vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu. Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává. Po prvním použití už nebudete chtít jiný nůž…

    Rukojeť nožů Classic je vyrobena z odolného syntetického materiálu v typickém designu se třemi nýty. Rukojeti byly navrženy v souladu s požadavky ergonomie, jsou určeny pro pohodlnou práci bez únavy. Kvalitní syntetika snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější.

    Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré. Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení. Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost. Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná.

    V neposlední řadě nutno zmínit i významný certifikát NSF, který série Classic získala v USA. Cílem organizace NSF je ochrana veřejného zdraví a životního prostředí. Certifikuje mimo jiné i kuchyňské vybavení včetně nožů, které nejsou škodlivé pro lidské zdraví. Stejně tak je u výrobku testován i design, bezpečnost materiálu či použití. Logo NSF najdete na produktech, jejichž výroba je šetrná k životnímu prostředí a zbytečně ho nezatěžuje.

    Použité technologie a materiály

    K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad. Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí.

    Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele. Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C. Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura. Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost.

    Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou ř

    WÜSTHOF Sada nožů s hnědým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic eshop >>



    Další zboží:

    WMF Univerzální nůž Grand Class 14 cm PC

    WMF Univerzální nůž Grand Class 14 cm PC e-shop >>

    Univerzální nůž Grand Class je díky tenké a poměrně krátké čepeli ideální pro různorodé úkoly: k čištění, krájení a také k porcování. Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu, ovoce, ale i tvrdé uzeniny a salámy. Série Grand Class Tradi.. více >>




    WÜSTHOF Nůž na ústřice

    WÜSTHOF Nůž na ústřice e-shop >>

    Nůž na ústřice německé značky WÜSTHOF je vyroben z nerezové oceli s plastovou nýtovanou rukojetí. Slouží k otvírání ústřic... více >>